STIM CARE ESTE VERIGA SLABA? (2)

Nu prea… deoarece intr-o harta natala sunt mai multe verigi slabe si identificarea lor corecta depinde de inspiratia astrologului si de momentul din viata in care ne adresam lui. Depinde foarte mult si de nativ. Daca nativul este dispus sa isi recunoasca punctele sensibile, scurteaza foarte mult procesul.

In primul rand exista Saturn. Pe nedrept numit Marele Malefic, aceasta planeta limiteaza posibilitatile nativului pe domeniul de viata in care se gaseste in harta natala.

Desi atat de puternic, Saturn poate fi considerat veriga slaba pentru unii nativi. Este vorba de acei nativi care se grabesc, care vor sa duca cu vorba. Mai constituie veriga slaba pentru acei nativi care nu se maturizeaza suficient de-a lungul vietii. Dar si pentru acestia, mai mult decat pentru altii, constituie un instrument pentru antrenarea rabdarii si pentru constatarea lucrului bine facut.

Limitarea nu este insa una rea. In acceptiunea data de Saturn, limitarea inseamna solidificare si realizarea unei baze solide. In domeniul in care se situeaza Saturn, nativul are de dat testul rabdarii. In special in primii ani de viata, cand ne grabim, cand orice amanare ni se pare de neingaduit, in locul lui Saturn ni se pare ca nu reusim sa realizam mare lucru, avem impresia ca niciodata nu ne va fi dat acel lucru. De fapt este doar efectul lui Saturn care ne tine de maneca ca nu cumva sa depasim etape, sa nu iesim dintr-un anume ritm care asigura durabilitatea si stabilitatea.

Si ca specialist in protectia mediului inconjurator, pot spune ca lui Saturn I se datoreaza conceptul de “dezvoltare durabila” atat de des pomenit in zilele noastre. Dezvoltaarea durabila este aceea care permite exploatarea resurselor planetei, de catre o generatie, pana la limita de regenerarea a acestora, pentru ca generatia urmatoare sa poata dispune de aceleasi posibilitati. Ce frumos, nu-i asa? Il recunoasteti pe Saturn? Pacat ca marii marii exploatatori nu constientizeaza asta. Si daca venim si le aratam ce spune Saturn, cei care depasesc cu mult aceste limite, se vor simti bineinteles, pe nedrept restrictionati.

Folositi-l pe Saturn in special atunci cand un anumit aspect al vietii dumnevoastra este influentat de Luna Neagra, pe harta natala sau in tranzit. Luna Neagra este poate punctul cel mai vulnerabil si il voi trata intr-un articol viitor.