SIMBOLURILE SABIENE

Datoram cunoasterea Simbolurilor Sabiene astrologului si ezoteristului american Marc Edmund Jones. Ele sunt cunoscute ca aprtinand poporului sabian, o veche rasa de alchimisti care au trait in antichitate in Harran, un oras pe malurile fluviului Eufrat, in Mesopotamia (Irak). Comunitatea a disparut se pare in timpul invaziilor mongole.

In anii ’30, M.E. Jones a incercat sa adapteze aceste simboluri la viata americana si a reusit sa scrie aceste simboluri, intr-o tenta moderna, asa cum le cunoastem noi astazi.

Lynda Hill, cunoscur astrolog australian, a studiat aceste simboluri si a scris despre ele. Traducerea in limba romana i-o datoram cunoscutului astrolog roman Adrian Mandruta.

Tot in limba romana a aparut cartea lui Dane Rudhyar, astrolog si ezoterist, “O mandala astrologica” cu propriile interpretari ale Simbolurilor Sabiene.

Voi incerca in continuare sa dau o explicatie extrem de condensata acestor simboluri. Orice care aore o perioada determinata in timp, are o evolutie energetica si vibrationala certa. Daca luam viata unei fiinte pe ramant, aceasta se supune aceluiasi ritm vibrational. Daca impartim acet ritm la 360, obtinem acest numar absolut conventional de grade, fiecarui grad corespunzandu-I un anumit nivel energetic si vibrational. Functie de acest nivel vibrational, fiecarui grad ii corespunde o predispozitie spre anumite stari, trairi, sentimente. Acestea sunt simbolozate si explicate de gradele sabiene.

La nivelul unui an, un grad sabian corespunde cu aproximatie unei zile.

In cazul intocmirii unei harti natale individuale se pot folosi grade sabiene pentru oricare dintre planete.

Personal nu folosesc aceste simboluri ca instrumente divinatorii ci ca instrumente care sa completeze si sa imbunatateasca o harta astrologica.

Simbolul zilei indica nivelul energetic si calitatea vibrationala a perioadei de 24 de ore. El poate stabili pentru fiecare dintre noi, functie de activitatea in care ne gasim, modul de abordare pentru ziua respectiva.