Alte articole:
 
Neptun si Pluton: atingerea idealului si nevoia de transformare

Pluto este cea mai indepartata planeta de la Soare. Periodic, traiectoria lui Pluton se intersecteaza cu cea a lui Neptun, aceasta din urma devenind cea mai indepartata planeta.

Planeta Neptun reprezinta idealurile noastre, visurile cele mai indraznete. Ea se leaga de tot ce nu poate fi inteles si masurat, de lucruri misterioase, nevazute. Ne ptun ne ajuta sa depasim granitele si sa imbinam realul cu suprarealul, naturalul cu supranaturalul. Taramul pe care ne duce Neptun este foarte greu, chiar imposibil de definit, este magie. Inspiratiile artistice cele mai elevate, viziunile mistice cele mai profunde sunt cele care ne vin dinspre aceasta planeta.

Pluton, cea mai mica planeta a sistemului nostru solar, este asociata cu universul subpamantean. Ea reprezinta nasterea, transformarea, moartea, reinvierea si regenerarea. Ea simbolizeaza innoirea dupa ce am eliminat din viata noastra si din noi vechile prototipuri, usurandu-ne astfel evolutia.

Toti avem un ideal, fie ca suntem in masura sa constientizam acest lucru sau nu. Odata atins idealul, acesta isi pierde valoarea de obiect intangibil. Acest fapt aduce dupa sine fie nevoia de transformare radicala, practic de cautarea unui nou ideal, fie moartea, deci tot o transformare.

Amandoua aceste planete sunt extrem de lente ele influentand generatii. Prin intersectarea traiectoriilor acestor planete, cate circa 15-20 de ani, odata la aproximativ 200 de ani, sunt influentate generatiile care au privilegiul sa traiasca aceste perioade.

Ultima intersectare a traiectoriilor planetelor Pluton si Neptun a avut loc din 7 februarie 1979 pana in 11 februarie 1999. Calcule matematice indica faptul ca aparitia precedenta a acestui fenomen a durat 14 ani, din 11 iulie 1735 pana in 15 septembrie 1749. Aceleasi calcule arata ca Pluton a fost a opta planeta de la Soare intre 30 aprilie 1483 si 23 iulie 1503, o durata aproximativ egala cu cea dintre 1979 si 1999.

De fiecare data in timpul acestor perioade, Pluton traverseaza zodia Scorpion, aflandu-se in domiciliu. Transformarile plutoniene sunt oricum foarte profunde, fiind insa in domiciliu, acestea sunt extreme.