IULIA ALBU: ASUMAREA REGULILOR versus DEPĂȘIREA BARIERELOR

Dacă este vorba de Iulia Albu, cunoscută mai ales pentru ținutele ei îndrăznețe și extravagante, titlul pare unul de SF. Iulia Albu și regulile!!! O să vă mirați dar DA, Iulia Albu respectă cu strictețe anumite reguli. Bine înțeles, ea le alege pe cele care îi guvernează viitoarea carieră, dar în opinia mea le alege foarte bine.

Ca să fiu foarte sinceră, pentru a bună perioadă de vreme, nu mi-a plăcut deloc ”personajul” Iulia Albu. Mi se părea excentrică fără măsură în vestimentație și apariții, arogantă profitând de notorietatea soțului (a fost căsătorită până la începutul lui 2013 cu Mihai Albu, cunoscut designer de pantofi, în România și nu numai).

Până într-o zi când, ca astrolog, mi-au atras atenție afirmații ca: la rochiile de seară nu merg pantofii ci doar sandalele, nu am spus eu ci oameni care au studiat asta! Respectul pentru norme și în același timp pentru studiile înalte dintr-un domeniu atât de liber cum este moda zilelor noastre, la o persoană care, pentru un necunoscător, pare să încalce orice regulă, m-au facut sa caut ceva legat de Jupiter și ceva legat de Saturn și să văd ce au aceste doua planete în comun în harta Iuliei. Și am gasit: aceste doua planete se găsesc în conjuncție în Balanță.

Nativa este o persoană care își impune anumite constrângeri pe care le-a studiat bine în prealabil și pe care le pretinde și celorlalți. Regulile impuse din afară și cele provenite din morala ei interioară se alimentează unele pe altele, merg mână în mână. Dar totodată aceste reguli se și condiționeaza. Iulia daca nu își fundamentează bine drumul, dacă nu își construiește o bază solidă saturniană nu va beneficia nici de avântul jupiterian.  

Fiind într-un semn de aer, Jupiter tinde să îl domine pe Saturn. Este motivul pentru care calitățile de diplomat pe care ar trebui să i le confere Saturn par să fie slăbite atunci când comentează, în calitate de editor de modă, ținutele diferitelor personalități, făcând remarci uneori la limită răutăcioase. Un Saturn în Balanță face de asemenea nativa să își îndrepte atenția către lumea exterioară. Are o preocupare deosebită pentru frumos, simte nevoia să se arate lumii și asta se vede din felul în care se prezintă în lumina reflectoarelor. Datorită lui Jupiter respectă pe aceia care au făcut studii înalte în domeniu și care pot constitui o autoritate intelectuală. Saturn face ca Iulia să nu se arunce în cariera de designer la întâmplare și la vârsta de 30 de ani să înceapă studii de artă plastică pentru a-și asigura o bază solidă.

Jupiter îi dă respectul pentru adevărata valoare și pentru asumarea unor reguli, Saturn puterea de a respecta aceste reguli și rigurozitate în tot ce înseamnă aspect exterior/fashion - ținută vestimentară – accesorii - machiaj.  Ținutele Iuliei respectă niște canoane pe care specialiștii în domeniu le recunosc: o ținută punk este punk din cap până în picioare, o ținută ot cutur este de asemenea respectată în toate piesele și accesoriile vestimentare.

Și totuși… părerile despre ea sunt că a depașit măsura: are drept animal de companie o găină, machiajul are uneori tente vampirice, aparițiile ei au un impact deosebit straniu. Ce-i drept, Iulia are un Uranus în Scorpion face ca extravaganta să fie dusă la extrem.

Poate dacă s-ar opri totul aici ar fi foarte bine, ar fi exact atât cât trebuie pentru un artist. Dar mai este un element care face din toate acestea să iasă din nota de inedit și să deranjeze, să irite: conjuncția lui Uranus cu Luna Neagră.

Luna Neagră își poate manifesta influența negativă asupra noastră numai prin intermediul propriilor noastre slăbiciuni. Iulia este posibil să aibă ispita puterii și dominației cu orice preț și aceasta o expune acestor exagerări. În opinia mea singura planetă care face față puterii Lunii Negre este Saturn. Pentru a folosi puterea Lunii Negre în favoarea noastră, trenuie să îl folosim pe Saturn. Aflat în conjuncție cu Jupiter, pentru Iulia ar fi foarte facil să manifeste un Saturn în Balanță. Daca aș fi astrologul ei aș afătui-o să insiste pe echilibru, să judece drept și ”la rece”, să își  creioneze o strategie de imagine de la care să nu se abată, să nu se lase pradă impulsurilor de moment. Foarte dificil pentru o persoană care are foc, apă și aer în proporții egale si o singură planetă într-un semn de pamânt, respectiv pe Venus în Fecioară. Cu toate acestea, având în vedere că este vorba de Venus, poate să-și analizeze imaginea la nivel rațional. Dacă mai face uz de morală și de ”cum trebuie”, dacă mai armonizează tendințele inovative/extravagante cu strategia de imagine și cu analiza rațională, este posibil să obțină un rezultat optim în care să o recunoaștem pe răzvrătita Iulia Albu dar să nu ne dăm seama de ce ținutele, oricît de inedite, ei ne inspiră armonie.

Mi-am dat seama că tot ce nu îmi plăcea la Iulia Albu ținea de o interfață a viitorului artist, a feshion-istei de profesie cu lumea reală. Și vazând-o cu alți ochi, înțelegând că de fapt nu face întâmplător ce face, înțelegând ispitele care o domină am început să urmăresc cu interes ținutele ei.

Acum îmi place Iulia Albu.

Nu-i așa că e frumoasă astrologia?
 
 
 
foto:  http://infomedia.e-4com.info/iulia-albu-in-atentia-lui-maruta/

         http://www.click.ro/vedete/romanesti/Iulia_Albu-replici_dure-Ruby-scandal_0_1645035545.html