“E”-URILE : DACĂ FĂRĂ ELE NU SE POATE, SĂ LE DIMINUĂM EFECTELE!  

Auzim tot timpul de conservanții și potențiatorii de arome, într-un cuvânt ”E-urile” din alimentele noastre. Și mai auzim cât de nocive sunt. Și mai auzim de alimentele ”bio”, care nu sunt chiar bio. Și auzim că, de exemplu, nu este bine să consumăm brânză topită (după care, sincer, eu sunt topita!) dar și produsele luate direct de la producători sunt pline de amidon… Ce să credem, ce să mâncăm? Salată? Nicidecum! Cartofi, porumb, cereale, exclus! Făina, unul dintre cele mai nocive prafuri albe alături de sare și de zahăr (!!!???)!

Și totuși… Trebuie să existe și pentru noi, cei care trăim și ne alimentăm în anul 2014, o portiță.

Conservanții și îngrașămintele sunt inevitabile deoarece, eu personal, nu văd cum marile orașe, să nu mai vorbim de metropole, cu milioane de locuitori, ar putea fi aprovizionate cu hrană 100% naturală: cu fermieri bio care la prima ora din dimineață să vină cu cobilița, cu lactate proaspete, cu legume și fructe culese în zori de zi. Vă vedeți fierbând laptele la prima oră dimineața? Sau cumpărând iaurt pentru o singură masă? Sau cumpărând mezeluri a căror termen de valabilitate expiră în cîteva ore? Rău cu rău, dar mai ră e fără rău! zice o vorbă din bătrâni, și e bine să ținem seama de ea. 

Deci ce facem pentru ca efectele acestor inevitabile substanțe să fie înlăturate sau măcar diminuate? Poate că o serie de specialiști ar trebui să își dea mâna, să găsească niște soluții rezonabile și să înceteze această campanie de alertă continua, care la nivel sumliminal poate produce mai mult rău decât substanța în sine.

Astrologia a avut și are în continuare răspuns la multe dintre problemele vieții de zi cu zi. De ce nu ar avea și la acest capitol? Ca astrolog consider că putem și mai mult, că trebuie să ne aducem o contribuție. Cum? Învățând cititorii cum să trăiască cu aceste alimente, fără stress-ul continuu că ceva le face rău, că ceva li se întâmplă.

În astrograma natală a fiecăruia dintre noi există o planetă care este responsabilă cu substanțele chimice din organicmul nostru: Neptun. Ea se ocupă în corp cu asimilarea substanțelor chimice ingerate (ex. medicamente), dar, în aceeași măsura și cu eliminarea toxinelor. Neptun se ocupă cu circulația limfei care preia deșeurile de la nivelul țesuturilor. Neptun este o planeta cu un caracter dual: pe de o parte poate simboliza haosul, pe de altă parte intuiția profundă. Neptun are influență în mod special asupra gazelor, drogurilor, medicamentelor si anestezicelor. Are de asemenea influență asupra lichidelor, băuturilor, tutunului. Această planetă, lăsată la voia întâmplării și mai ales dacă în harta natală nu are un aspect optim, poate crea la nivelul energetic al organismului o stare de confuzie în care medicamente, vitamine, minerale benefice să nu fie asimilate și substanțe toxice să fie reținute. Sau, manifestată corespunzător, Neptun poate face ca substanțe necesare pentru asigurarea unei stări de sănătate să fie asimilate iar cele nocive să fie ”selectate” și eliminate.

Există și o a doua planetă, Pluton, care poate, în opinia mea, să pună umărul la vindecarea, regenerarea, scoaterea la suprafață a toxinelor de acolo de unde deja s-au depus aiurea și să ajute organismul să își regenereze părțile afectate. Pluton este responsabil cu bogățiile scunse. Este o planeta a destinului și a Voinței Divine, a lucrurilor predestinate, profunde. Și această planetă poate fi manifestată necorespunzător, cu efecte din cele mai nocive, sau poate fi manifestată corect și poate să ne regenereze în mod miraculos organismul, mintea sau sufletul. 

Este interesantă asocierea efectelor sinergice ale acestor doua planete. Pluto este cea mai îndepartată planetă de la Soare. Periodic însă, traiectoria lui Pluton se intersectează cu cea a lui Neptun, aceasta din urmă devenind cea mai îndepartata planetă.

La modul general, o manifestare adecvata a planetei Neptun se poate realiza cultivând: iertarea, compasiunea, iubirea divină și raportarea permanentă la Christos, ca Dumnezeu și model în viață de cumpătare, de devoțiune și de iubire necondiționată. Mai trebuie să avem în vedere idealuri înalte spirituale (atenție! ideal ≠ obsesie), să incercăm să ne dezvoltăm intuiția și clarviziunea. Și cel mai important lucru, credința! Pluton vine cu transformarea profundă și puterea de regenerare. Trebuie să avem tot timpul curajul de a ne detașa de lucrurile mai puțin importante și în momentul în care constatăm că ne-am infundat, fie sufletește fie trupește, să avem curajul de a ne rupe din starea negativă și de a  ne reconstrui.

Un astrolog poate, funcție de poziția celor doua planete în astrograma natală, să particularizeze pentru fiecare ce anume poate să facă să treacă de obsesia toxinelor din alimente și să aibă mintea controlată și concentrată în a-și ajuta corpul să își mențină sau să își recapete starea de sănătate.

Doresc să subliniez faptul că acest articol nu se adresează celor care fac abuz de toxine: alcool și tutun în exces, droguri, medicamente în exces, alimentație total necorespunzătoare. Nu înghit orice, oricînd și las în grija planetelor! NU!!! Aceste remedii se adresează acelor nativi care au o atitudine pozitivă față de stare lor de sănătate, dar timpul și locul în care s-au născut sau trăiesc nu le permite să renunțe 100% la chimicale, fie ele E-uri, fie ele medicamete necesare.

Și mai ales, în cazul în care constatați orice afecțiune, adresați-vă medicului! Rolul astrologului este acela de a preveni degradarea stării de sănătate, de a spori efectul benefic al unor eventuale tratamente medicale sau de a preveni reapariția afecțiunilor.