DE CE CAD COPACII?

De ce cad copacii? De ce incearca sa ne faca rau, ei atat de prietenosi alta data?

Pentru ca de 20 de ani ii masacram fara incetare, fara mila, fara pic de respect.

Pentru ca nu ii iubim destul pentru cate folose ne aduc.

Pentru ca stricam armonia data de Dumnezeu prin lacomia noastra fara limita.

Cine nu stie cate foloase ne aduc padurile, acele paduri pe care le-am culcat la pamant, poate da pe internet o cautare si se lamureste imediat.

Recunoasteti violenta manifestarilor fenomenelor meteo? Toate acestea altadata erau altfel, erau mai blande.

Dar EXTREM nu este un cuvant atat de utilizat azi? Sport extrem, sex extrem, RadioExtrem, KissExtrem etc.... Si avem si METEO si HIDRO extrem, asta e!

Asta e, asta e, dar joi a murit un om, in apropierea mea, intr-un loc in care fara noroc extrem ma aflam si eu! Cand realizezi asa ceva, parca in mintea ta incepe sa ticaie ceva si gandurile incep sa se miste altfel.

Am inteles ca, deoarece acolo sus in munti, niste dementi culca padurile la pamant, efectele dezastruoase se apropie de mine, de noi toti, din ce in ce mai mult.

M-am speriat.

M-a durut .

In primul rand pentru ca a murit un om.

Furtuna a vrut sa smulga in Bucuresti, un cort.

Si acolo a murit o doamna, de 80 de ani. Poate era o mama, o bunica, o strabunica, o sotie asteptata acasa de un tovaras de drum care depindea vital de ea.  Era exact de varsta mamei mele. Si asta m-a miscat.

Poate intrase in acel cort sa cumpere nepotilor ceva dragut, ca vine 1 iunie...

Poate ca intrase ca vazuse ceva data trecuta si acum avea in sfarsit banii necesari...

Poate intrase doar sa se adaposteasca de ploaie...

In acel cort in care eu insami am intrat de multe ori.

In acel cort in care sute de oameni incercau sa isi castige existenta, in frig, in arsita inabusitoare, stand in piciare ore intregi, impachetand si despachetand de sute de ori,  sperand de la o zi la alta ca vor creste vanzarile... si ca macar reusesc sa scoata chiria...

Si altii care si ei incercau sa isi castige painea montand si demontand, asa, la nesfarsit, saptamana de saptamana, cortul, pentru care odata or fi facut un mare efort sa il cumpere, sperand intr-o afacere buna...

Si vine furtuna EXTREMA care strica tot. Strica sute de vieti.

Pentru ca niste dementi, acolo sus in munti nu se mai satura....

Si copacii, isi raznuna si ei cum pot semenii cazuti in muntii de drujbele semenilor nostri: cad peste noi! Ca saracii nu stiu sa strige, nu stiu sa injure!