CAND NE-AM NASCUT INTRE DOUA ZODII

Mi-a venit ideea acestui articol intr-o zi de vara, cand, aflandu-ma intr-un local, la o gradina, m-am nimerit intre doua umbrele care se aflau la o oarecare distanta una de cealalta. Situatia nu mi-a creat un disconfort direct deoarece nu ploua, nu era nici soare la ora aceea, in gradina respectiva erau niste copaci uriasi care pe moment asigurau umbra necesara. Situatia insa mi-a inspirat o explicatie simpla a fenomenului de cuspida.

Pozitia mea era destul de nesigura: eram expusa la soare sau la ploaie. Dar in acelati timp, aveam o cu totul alta perspectiva, mult mai larga: vedeam copacii, norii si cerul, stiam cand se inoreaza si cand iese soarele, daca incepe ploaia etc.

De multe ori am fost intrebata cum este atunci cand o persoana are Soarele, ascendentul sau alte planete sau puncte matematice importante la limita intre doua zodii. Si mi-a fost foarte greu sa explic ceva ce simteam si nu puteam pune in cuvinte. Pana intr-o zi.

O persoana care s-a nascut la limita dintre doua zodii, se spune ca este afecta de cuspida dintre acele doua zodii. Portiunea de 2-3 grade stanga-dreapta liniei de demarcatie intre doua zodii, asa numita zona de cuspida, nu apartine niciunuia dintre cele patru elemente astrologice: foc, pamant, aer sau apa.

Asa cum corpul eteric se gaseste intre corpul fizic, mineral si corpul astral, care aduce fiintei starea de constienta, asa si zona de cuspida se gaseste la granita dintre elementele materiale ale horoscopului si vibratiile astrale. Nu cred ca comit vreo aroganta daca presupun ca in aceasta zona a etericului se gaseste acel imens mister, la care este evident ca inca nu avem acces, si anume granita dinte viu si neviu.

Nativii care au Soarele, Ascendentul sau alte planete, cu preponderenta in zonele de cuspida, este foarte posibil sa aiba accesul mai facil in zona misterelor. Daca cei la care predomina elementul aer sunt mobili si au o minte patrunzatoare, nativii “eterici” sunt mai subtili, putand sa desluseasca elemente care altora le pot parea de neinteles.Unora dintre noi, subiectele mai subtile ne sunt prezentate in carti, de catre maestri si mai ales, pentru aceia care fac efortul sa inteleaga, in ritualurile religioase Este foarte posibil ca foarte multi dintre noi sa le inteleaga si sa accepte ca unele lucruri asa stau, pur si simplu. Dar pentru nativii “eterici” ele sunt evidente si chiar le sunt relevate pe canale pe care numai ei le percep.

Ca o contrapondere la acest dar al evidentei si al cunoasterii, le-a fost dat acestor nativi acel sentiment de indecizie, acel sentiment de lipsa de protectie, ceva asemanator cu ce am simtit eu cand am constientizat sa sunt cumva “la mijloc”:

·        puteam sa aleg, sa intru sub una sau alta dintre umbrele;

·        aveam un mai generos Liber Arbitru;

·        dar mai putina protectie si mai multa nesiguranta;

·        si mai ales, daca era ceva, ploaie, soare arzator, aveam posibilitatea de a alege!